De eerste dagen in Nepal
Door: Miranda
Blijf op de hoogte en volg L & M
17 November 2018 | Nepal, Kathmandu
Met de trein naar Zaventem was a piece of cake. Na afgezet te zijn in Mechelen door onze vaste chauffeur Walter was het in één keer naar Zaventem.
Daar konden we direct inchecken en relaxed iets drinken.
De vluchten verliepen heel goed. De eerste vlucht was een luxe. Het vliegtuig zat niet vol en we hadden allebei 2 stoelen dus heel goed geslapen met 2 kussentjes en 2 dekentjes.
Fly Emirates is een aanrader. Dit was de eerste keer dat we daar me vlogen. De tweede vlucht was de low budget maatschappij van Emirates namelijk FlyDubai. Mmm niet zo goed. Weinig plaats, eten was niet zo goed en voor drank moesten we betalen.
Maar we waren moe dus bijna heel de vlucht geslapen. Toen we bijna gingen landen hebben we de gordijntjes open gedaan en daar waren ze. De spectaculaire bergen van de Himalaya. Ze staken boven de wolken uit en wij vlogen op 8000 m dus op gelijke hoogte met de bergen. Fenomenaal. Alleen daarvoor zou je naar Nepal vliegen.
Inchecken, door de douane allemaal heel vlotjes. Op de vlieghaven stond de auto van het hotel op ons te wachten. In Tibet Guest House stond het ontvangstcomité al klaar. Rudi en Anneliese waren al eerder die dag van Chitwan teruggekomen.
De eerste biertjes en verhalen. Toen Thamel in gegaan, een beetje thuiskomen. Na het eten was het nog veel te vroeg om naar bed te gaan dus ons stamcafé opgezocht, Sam’s bar. Daar nog de nodige drankjes en toen het bed in. Het was rond 22 uur maar we hebben 12 uur geslapen als een os.
De volgende dag snel opgestaan en alle moeilijkheden met het water in de douche overwonnen.
We moesten ons nog haasten want we moesten naar het feest. Snel ontbijten ergens op een dakterras en vertrokken met de taxi.
Van Tibet Guest House is het een uurtje rijden naar het nieuwe kinderhuis. De wegen liggen er nog erg slecht bij en er zaten diepe kuilen in de weg. Ze zijn volop bezig aan de heropbouw na de aardbeving maar het gaat heel traag. Het kinderhuis is erg mooi en wat hoger gelegen zodat het uitzicht over de Gokarnavallei heel mooi is.
Na een korte rondleiding begonnen de festiviteiten, lange speeches en de sjaaluitreiking aan de leden van de Belgische werkgroep. Toen werden alle kinderen uit het huis voorgesteld. De kinderen hadden mooie optredens voorbereid en we hebben er erg van genoten.
Tijdens de optredens kregen we een lekkere snack en na de optredens kregen we een buffet aangeboden met rijst, groenten, kip en brood. Het was echt heel lekker.
Na het feest hebben we een taxi gevonden die ons weer naar Thamel terugbracht. Thamel is een deel van Kathmandu waar de restaurantjes en barretjes zijn.
Daar zijn we nog in New Orleans Café iets gaan drinken en een plan voor de volgende dag gemaakt.
Vandaag, zaterdag, gaan we na het ontbijt met de taxi naar Pashupatinath, dan te voet naar Boudha (45 minuten) en dan verder te voet naar Gokarna (1,5 uur) om het kinderhuis nog eens op ons gemak te bekijken.
Daar nemen we dan een taxi terug. Dus we vervelen ons niet. Morgen kom ik terug met de avonturen van vandaag en wat weetjes over de plaatsen waar we zijn geweest.
lieve groetjes van ons
17 November 2018 - 03:29
Linda:
Hoy daar, geniet van jullie reis. Ik kijk ernaar uit om jullie reisverhalen te lezen. Grtjes linda
17 November 2018 - 04:44
Danielle:
Veel plezier. Klinkt alvast super leuk. Dikke kus x -
17 November 2018 - 06:06
Loes:
Fijn dat de reis zo goed is gegaan. Nu genieten van al het moois dat op jullie pad komt Miranda en Lieven.
Doe de groetjes aan Annelies en Rudi