vertrekdag naar Kilimanjaro - Reisverslag uit Moshi, Tanzania van L & M - WaarBenJij.nu vertrekdag naar Kilimanjaro - Reisverslag uit Moshi, Tanzania van L & M - WaarBenJij.nu

vertrekdag naar Kilimanjaro

Door: Miranda

Blijf op de hoogte en volg L & M

16 Juni 2019 | Tanzania, Moshi

Vertrekdag 14-6
Na een dagje relax thuis in de zetel lekker gaan eten met Walter voordat hij ons naar de luchthaven bracht.
Daar ging de incheck wat moeizaam maar we al op de Afrikaanse weg dus “Pole Pole”.
Eenmaal door de douane waren alle barretjes al dicht. Op zo’n grote luchthaven sluiten die blijkbaar om 21 uur.
De vlucht ging vlotjes en de vlieger zat niet vol dus we zaten met zijn 2 naast elkaar en hadden ruimte genoeg om te slapen. En dat hebben we ook redelijk goed kunnen doen.
De transit in Ethiopia wat helemaal droog. Geen koffiestandje of drankautomaat te zien.
We moesten toch wel even wachten op de volgende vlieger naar Kilimanjaro Airport.
Na een hele vreemde mededeling op het bord, waarop stond dat we naar Abu Dabi vlogen, moesten we toch die vlucht hebben: “het bord flipt” was de mededeling.
Op Kilimanjaro Airport ging alles supervlot.
Uit de vlieger, langs de handontsmetting, langs de dokter voor controle op de vaccinatie gele koorts en binnen. De visa aanvraag betalen, langs de douane en binnen!!
De bagage was een Afrikaans rommeltje maar ook die hadden we zeer vlot.
Even wachten op de chauffeur en andere gasten en hop een uurtje in een gammele truck die niet harder kon de 30. Het hotel waar we aankwamen was basic maar het welkom was heel hartelijk.
Eerst een biertje, alles in de zeer basic kamer gezet en op naar de briefing voor de trekking.
Grote verrassing: “jullie zijn maar met 2”. ???? Met 2 en die andere 6 groepsgenoten dan? Nee hoor,
Er zijn geen andere groepsgenoten, jullie zijn maar met 2 voor de Rongai route van 7 dagen.
De andere gasten gingen een andere route doen en 1 dag minder.
Euh… oké dan.
De gids heet Saïdi en is een jonge gast. Hij kwam wat onzeker over maar hij zal wel los komen.
Het eten was niet heel wauw maar ja, dat was te verwachten.
Na een fijne nachtrust (goede bedden en we ware stikkapot van de reis) een basic ontbijtje en nu wachten op de gids.
We gaan nu 7 dag offline dus veel verhalen als we terug komen.
Gisteren regende het lichtje, gisteravond is alles opengetrokken en nu schijnt het zonnetje.
Het was gisteren volle maand dus vanavond ook nog een beetje op de berg.

Xxjes van ons die “the mountain” opgaan
Yes, this is Africa

• 17 Juni 2019 - 05:06

Loes:

Tot over 7 dagen en veel plezier

• 20 Juni 2019 - 04:07

Alison:

Een hele week met 2 en nen Afrikaan op den berg!
    Vonden jullie het jammer of juist leuk dat je geen groepsgenoten had?

• 21 Juni 2019 - 06:05

Patricia:

veel plezier en ben benieuwd hoe het is gegaan!!