laatste dag safari
Door: Miranda
Blijf op de hoogte en volg L & M
28 Juni 2019 | Tanzania, Zanzibar Island
Vanmorgen om 6 uur opgestaan om de zonsopgang te zien maar het was te bewolkt.
Vandaag naar Lake Manyara en dan naar het vliegveld om naar Zanzibar te vliegen. Om heerlijk uit te rusten en alles nog eens in gedachten te overlopen.
Het was een uurtje rijden van het hotel naar Lake Manyara. Rondom het meer ligt regenwoud vol met apen en vogels. Die bavianen vindt je echt overal, in hele families. Het regenwoud is een echt regenwoud met overal plassen en beekjes. Prachtig. En plots stond daar een kleine mannetjes olifant. Was niet bang en bleef gewoon eten en poseren. Daarna ging het richting meer.
Lake Manyara staat bekend om zijn vele verschillende vogels en vooral de flamingo… maar die hebben wij het minst gezien. Wat vooral opviel waren de ooievaars en de pelikanen. De pelikanen waren er in een zeer grote groep en zaten zich te wassen in een riviertje, wel duizend bij elkaar. De rest van de vogels stonden er bij en keken er naar want zij konden niet in dat riviertje. De enige die zich waagde om zich bij de pelikanen te voegen was de kraanvogel.
Maar er waren zoveel vogels dat ik ze niet meer kan opnoemen. Onze gids kon dat wel, die wist elke vogel bij naam. Het was een prachtig zicht. Ook de buffels waren goed te zien en stonden met hun pootjes in het water.
Toen was het tijd om weer verder te gaan want we moesten om 16 uur het vliegtuig nemen naar Zanzibar. Na de “incheck”, kregen we nog een warme Afrikaanse lunch.
Op de “luchthaven” ging het verder op zijn Afrikaans. Maar dat hadden we al eens meegemaakt want we zijn eens van Chitwan in Nepal naar Kathmandu gevlogen, dat was ook één groot verward verhaal.
Maar op het eind kwam alles goed en zaten we in het vliegtuig met bagage op weg naar zonnige oorden. Ons hotel ligt op een uurtje rijden van de luchthaven en is zover we in het donker kunnen zien heel mooi. Nu een kleurtje pakken en uitrusten.
Yes, this is Africa
02 Juli 2019 - 06:09
Alison:
Wat een toch! Het uitrusten zal jullie zeker en vast goed doen!